Τα φίλτρα νερού καθαρίζουν τις βλαβερές ουσίες από το νερό. Ποιο όμως είναι το καλύτερο φίλτρο για εσάς; Στο μπλογκ μας θα βρείτε πολλά κι ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από το νερό και τα φίλτρα νερού βρύσης, άνω και κάτω πάγκου κ.α, για να ενημερωθείτε σωστά πριν αγοράσετε κάποιο φίλτρο που μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες τότε απλά καλέστε μας στο 2310 383 588. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!
Κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πότε ανακαλύφθηκαν οι ιδιότητες του άνθρακα. Πάει πίσω στο χρόνο τόσο πολύ που οι επιστήμονες δεν μπορούν να ορίσουν χρονολογικά την περίοδο που άρχισαν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν πρώτη φορά τον άνθρακα.
Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το πως μπορούμε να πάθουμε αφυδάτωση, τι επιπτώσεις όμως έχει αυτό στον οργανισμό μας;
Αν και το νερό λιγοστεύει χρόνο με το χρόνο και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σκέφτονται παραπέρα ή κάπου άστοχα. Μέσα σε όλο αυτό το χάος ότι μπορεί να μείνουμε κάποια στιγμή δίχως σταγόνα πόσιμου νερού έρχονται οι οικονομολόγοι να μας προσθέσουν ακόμη ένα πρόβλημα, αυτό του ότι το νερό είναι ουσιαστικά δωρεάν.
Και ποιος δεν διψάει. Όλοι μας, καθημερινά. Όμως τι μας κάνει να διψάμε και πως το εκλαμβάνει ο οργανισμός;
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ταυτίσει την δίψα με το αλάτι. Σε προηγούμενο άρθρο εξηγήσαμε αναλυτικά για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που μας την προκαλεί. Η δίψα στον οργανισμό μας ελέγχεται από πολλά διαφορετικά σημάδια, και κατ’ επέκταση και από πολλούς διάφορους μηχανισμούς.
Καπνός χωρίς φωτιά, λένε, δεν υπάρχει. Και όμως κάποιες φορές υπάρχει. Εκεί που το αδύνατο γίνεται δυνατό και ο μύθος καταρρίπτεται σαν χάρτινη πυραμίδα από τον αέρα. Εκεί, ακριβώς, έρχεται το νερό. Ιστορίες παλιές, όμως με πολλά ερωτηματικά. Είναι μύθος; Αλήθεια; Ή κάτι ενδιάμεσο; Ποια είναι όλη η αλήθεια για τα φίλτρα νερού?
Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά τι και πως. Ίσως αναθεωρήσετε, ίσως πάλι όχι. Απλά έχω χρέος να ενημερώσω για όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα, και δεν ντρέπομαι να πω, πως είμαι και εγώ ένας από αυτούς.
Το νερό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου ποικίλλουν. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνει ένας άνθρωπος, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (υγεία, δραστηριότητες, τρόπος ζωής).
Παρακάτω θα σας αναφέρουμε μικρά tips για το πως πρέπει να καταναλώνετε το νερό και τι ωφέλη θα έχετε:
Σπατάλη νερού: Όπως έδειξαν και οι τελευταίες μελέτες είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αυτήν. Αυτό, δεν είναι διόλου αξιοθαύμαστο για την χώρα μας. Πόσο μάλλον, αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε στο επίκεντρο όλου του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης. Αντί, λοιπόν, να κάνουμε πράγματα που θα δυσφημήσουν ακόμη περισσότερα τον ίδιο μας τον τόπο, ας κάνουμε λοιπόν κάτι καλό για αυτόν. Τι λέτε;
Όπως γνωρίζουμε όλοι, το νερό είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθαρίζει το ανθρώπινο σώμα από άχρηστες ουσίες, κάτι που σημαίνει ότι η ποιότητά του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τον άνθρωπο.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Η προσπάθεια του ανθρώπου να βελτιώσει την ποιότητα του νερού με τη χρήση φίλτρων είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη του. Οι πρώτες καταγεγραμμένες προσπάθειες φίλτρανσης του νερού χρονολογούνται από το 2.000 π.Χ. Ο βασικότερος λόγος για τη φίλτρανση του νερού ήταν η βελτίωση της γεύσης του καθώς, όπως πίστευαν, το νερό έπρεπε να είναι άγευστο, άοσμο και άχρωμο.
Η Γη περιέχει 366,000,000,000,000,000,000 γαλόνια νερό ή 1,385,000,000,000,000,000,000 λίτρα.
Τι είναι ο μόλυβδος:
Ο μόλυβδος είναι ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται φυσιολογικά στον φλοιό της γης. Έχει χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από προϊόντα οικιακής χρήσης.
Πού βρίσκεται ο μόλυβδος;
Τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν το 1978 είναι βαμμένα με χρώματα που περιείχαν μόλυβδο. Ο μόλυβδος βρίσκεται επίσης στις παλιές σωληνώσεις ύδρευσης. Έτσι, μέσω των διαβρωμένων σωληνώσεων μπορεί να εισβάλλει στο σπίτι μας.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα μόνο το 65% των παιδιών καταναλώνει καθημερινά την επαρκή ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός του. Εσείς ξέρετε αν το δικό σας παιδί καταναλώνει όσο χρειάζεται;
Οι επιστήμονες κατάφεραν να υπολογίσουν πως το θερμό νερό παγώνει όντως υπό περιστάσεις πιο γρήγορα μέσα σε ένα καταψύκτη από ότι το ψυχρότερο νερό, καθώς το θερμό νερό μεταφέρει την ενέργεια του εκθετικά γρηγορότερα.
Ήξερες ότι...
...όταν κάνουμε ζεστό ντουζ, ανοίγουν οι πόροι του δέρματός μας, προσλαμβάνοντας έτσι όλες τις βλαβερές ουσίες του νερού και τα βλαβερά χημικά;
Το φίλτρο ντουζ μας προστατεύει από την πρόσληψη βλαβερών ουσιών του νερού. Είναι εξαιρετικό για ανρθώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα ή δερματοπάθειες. Ακόμη, επειδή μειώνει τα άλατα, δημιουργείται περισσότερος αφρός όταν κάνετε μπάνιο.
Σταματήστε να πίνετε μολυσμένο νερό
Ιδού η λύση:
http://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/filtra-nerou-ntouz-mpanio.html
Στη σελίδα μας θα βρείτε πολλά φίλτρα νερού ζωγραφισμένα στο χέρι. Εάν έρθετε στο κατάστημά μας στη Θεσσαλονίκη, θα δείτε πολλούς τοίχους βαμμένους σε διάφορα σχέδια και χρώματα.
Γνωρίστε την καλλιτέχνιδα πίσω από την τέχνη της Primato...
Τα φίλτρα νερού είναι "πράσινα"...
-> Έάν χρησιμοποιούμε φιλτραρισμένο νερό, δεν πετάμε μπουκάλια πλαστικού εμφιαλωμένου νερού στα σκουπίδια. Το πλαστικό, αν και ανακυκλώνεται, το μεγαλύτερο μέρος δεν πηγαίνει στην ανακύκλωση αλλά στα σκουπίδια. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν είναι βιοδιασπώμενο, και κάνει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να διαλυθεί. Το φίλτρο νερού από την άλλη μας προσφέρει πάντα φρέσκο καθαρό νερό, με την μόνη "υποχρέωση" να ανανεώνουμε ετησίως το ανταλλακτικό φυσσίγγιο.
Σχεδόν ένα δις ανθρώπων ζουν χωρίς καθαρό πόσιμο νερό. Δείτε πώς αυτό επηρεάζει τα πάντα.
Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τους κύριους μολυντές του νερού που πίνουμε:
ΧΛΩΡΙΟ-ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΕΣ ΝΑΤΡΙΟ
Το Χλώριο ανακαλύφθηκε το 1774 από το Σουηδό χημικό Carl Scheele. Συμβολίζεται με τα γράμματα CL. H ονομασία του προέρχεται από την ελληνική λέξη Χλωρός=Πράσινος. Παράγεται με ηλεκτρόλυση του νερού σε αλάτι. Το Υποχλωριώδες Νάτριο (Υποχλωριώδες Οξύ) είναι το κύριο απολυμαντικό του νερού.
Help me protect Antartica!
Η 24χρονη Μπέλλα Παπαδοπούλου Dobrowolska, κυνηγάει το όνειρο της για έναν καλύτερο κόσμο. Στις 28 Φεβρουαρίου ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι προς την Ανταρκτική, ως μία από τα 30 επιλεγμένα μέλη του προγράμματος «2041 Antarctic Youth Ambassador», που στόχο έχει να μας αφυπνήσει, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Φίλτρα νερού Θεσσαλονίκη - Primato Hellas
Aν την τελευταία φορά που πήγατε στην κουζίνα για να ξεδιψάσετε παρατηρήσατε ότι το νερό στο ποτήρι σας ήταν θολό ή είχε μια παράξενη μυρωδιά, μάλλον το ρεπορτάζ που ακολουθεί σας ενδιαφέρει.
Ο Γιώργος Μαργιώλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης. Μιλάει άριστα την αγγλική γλώσσα και (όχι τόσο άριστα) την γερμανική.
Έχει εκτελέσει καθήκοντα Project Manager στο τμήμα Μάρκετινγκ της Avery Dennison - Fastener Division στην Αγγλία. Εκεί, το βασικό του project ήταν να επαναπροωθήσει τα προϊόντα της εταιρίας σε νέες εφαρμογές ώστε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κόσμος ήταν πιο εξοικειωμένος με τα φίλτρα νερού, του γεννήθηκε η αγάπη για τα φίλτρα νερού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μειώνουν τη χρήση πλαστικών εμφιαλωμένων μπουκαλιών και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Από το 2008 και μετά, έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 άρθρα μοναδικού εκπαιδευτικού και ενημερωτικού περιεχομένου πάνω στα φίλτρα νερού και τις νέες τεχνολογίες επεξεργασίας νερού.
Κατά καιρούς, πανεπιστήμια και διδακτορικοί φοιτητές ζητούν να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του Γιώργου Μαργιώλου στις εργασίες τους λόγω της ποιότητας και μοναδικότητας τους.